Hvad er ERP?

Enterprise Resource Planning, også kendt som ERP, er en metode, der er designet til at integrere flere forskellige datakilder og/eller processer i et enkelt samlet system. Dette system vil kræve anvendelse af både hardware og software til planlægning og udvikling og er primært designet til at bruges i store virksomheder leder efter komplet integration af deres systemer. Det vigtigste punkt i de fleste ERPs er samlet databasen, som lagrer alle de nødvendige oplysninger for hver af systemets moduler.

Hvad er de nødvendige komponenter til en vellykket ERP system?

Der er to vigtigste komponenter, der er nødvendige for en vellykket ERP system. Først er den fælles, samlede database. Dette giver mulighed for ERP-systemet skal have adgang til hver byte af oplysninger samt alle de data, der kræves for at gøre hver enkelt del af den virksomhed, køre som en hel enhed. Det giver også alle virksomhedens oplysninger deles på en pålidelig og tilgængelig måde hurtigt og nemt.

Den anden vigtige komponent til en vellykket ERP system er en modulær softwaredesign. Dette betyder at en ERP bruger software, der kan være tilføjet eller fjernet efter behov for at maksimere effektiviteten og nytten af systemet som helhed. Mens der er et par virksomheder, der kan give alle software for en bestemt ERP, vil de fleste virksomheder mikse og matche deres software fra forskellige virksomheder for at opnå maksimal effektivitet i virksomheden. Hver modulær ansøgning skal kunne interface med den fælles database, således at alle data kan deles efter behov.

Hvor ville et ERP-system anvendes?

ERP-systemer kan anvendes i en stor organisation, der har en masse data strømmer gennem sine computere. Små og mellemstore virksomheder har generelt ikke behov for en fuld skala ERP system. Større selskaber, såsom store banker, auto producenter, og detailkæder kan de drage størst fordel af en veltilrettelagt ERP. Desuden bryde enkelte virksomheder ofte op deres ERPs i mindre enheder, såsom produktion, økonomistyring og forbruger forvaltning således at data kan være mere let deles mellem de ressourcer, der mest sandsynligt vil have gavn af dataportabilitet.

Hvordan er en ERP designet og implementeret?

Ligegyldigt hvor stort et system er ved at blive gennemført, alle ERP systemer kræver masser af tanke og omhyggelige design for at kunne fungere korrekt. Traditionelt, kræver mindre ERP systemer kun måneder til at forberede mens større ERP systemer kan tage så meget som et år eller to at udvikle og gennemføre ordentligt. Større selskaber generelt søge råd hos ERP consulting virksomheder, mens mindre virksomheder vil sandsynligvis bruge en in-house team til at skære i omkostningerne.

Den mest afgørende skridt til at gennemføre enhver ERP system er at overflytte dataene til ERP. Overfører data, selvom et afgørende skridt, får ofte den mindste opmærksomhed i mange ERP systemer. Der er seks trin til vellykket data migration. Første, identificere de nødvendige data. For det andet, Planlæg timing for migration. For det tredje bygge Dataskabeloner. Fjerde, fryse nødvendige data migration værktøj. Femte, bestemme data migration opsætninger. Sjette, arkivere de nødvendige data.

Hvad er fordelene ved at bruge et ERP system?

Den mest almindelige fordel af et ERP-system er, at som data overføres nemt fra ét sted til et andet. Også, mange ERP systemer kan også forbedre sikkerheden i en virksomhed takket være sine indbyggede kontrolforanstaltninger. Andre positive faktorer omfatter lave driftsomkostninger, bedre kundeservice og forbedret produktivitet af medarbejdere.

Hvad er ulemperne ved hjælp af et ERP-system?

Den mest almindelige ulempe ved et ERP-system er omkostningerne. Mange ERP systemer er ekstremt dyrt at designe og implementere. Desuden, trods deres modulopbyggede karakter, software tilpasningsindstillinger er begrænset og kan være vanskeligt at tilpasse sig til visse virksomheder. Også, de data, der indtastes i et ERP-system skal være af høj kvalitet, lest det forfald selv yderligere over tid. Endelig, systemet kan blive for kompliceret og ikke være rigtigt, at virksomheder, der er organiseret i mange mindre afdelinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.