Sådan køber du en Franchise

Investere i din egen virksomhed kan være en af de mest kritiske beslutninger man nogensinde vil gøre. Udfordringerne er enorme, fysisk og følelsesmæssigt. Selv færdiggørelse en beslutning om at eje egen virksomhed er skræmmende i sig selv. Mange spirende iværksættere strisser ud tidligt i beslutningen beslutningsproces.

Normalt personer ønsker at strejke på deres egen var aldrig ansvarlig samlet: salg, marketing, menneskelige ressourcer, kundeservice, kvalitetssikring, operationer, juridiske overholdelse, regnskabsføring og meget mere. Når der ejer en virksomhed, herunder en franchise, alle disse roller vil ofte udføres på daglig basis.

I princippet vil at eje en franchise reducere risikoen for ikke at have gennemført mange af disse roller for de modige personer, der i sidste ende beslutter at blive franchisetager. Grundlaget for erhvervslivet format franchising er, at en franchisegiveren har udviklet et system, der har vist sig vellykket, der kan kopieres af andre… at være franchisetagere.

Når en virksomhed, uanset om det er forbundet med mad, biler, bygning eller consulting (der er 75 franchise industrier) beslutter at vokse ved franchising vs et produkt eller service udlodningsoversigt, som virksomhed skal udvikle dokumenteret systemer, som har bidraget til denne virksomhed forudgående succes, og som kan replikeres af dens fremtidige franchisetagere. Den nye franchisetager bliver uddannet og forsynet med, eller adgang til manualer dækker mission kritiske funktioner henviste til tidligere.

At vælge franchisen i sig selv er en alvorlig og tidskrævende proces. Mens mange nye franchisetagere markerer en franchise efter at have en personlig oplevelse på en franchise outlet, bruger de fleste internettet til at søge efter en franchise til at købe. Siden 2000 har online franchise register web sites tilvækst. Mens mange er bare opslagstavler, fuld andre websteder som Franchise.com mere information om hver franchise lejlighed og dens krav. Når interesseret i en eller flere franchise af interesse, fuldfører en blot en anmodning om yderligere oplysninger form med deres personlige oplysninger i at blive kontaktet af franchisegiveren.

Mens nogle virksomheder vil kun grundlæggende oplysninger, vil andre kandidat til at give meget mere, da de ikke ønsker at spilde deres tid. Nogle virksomheder modtager bogstaveligt talt hundredvis af kundeemner dagligt tilsyneladende interesserede kundeemner, hvoraf mange ikke er kvalificeret til at eje deres franchise. Forvente at modtage et telefonopkald fra en franchisegiveren, og hvis du er virkelig interesseret i at blive en seriøs kandidat, er det bydende nødvendigt, at du reagerer, for at blive betragtet som en ægte kontakt.

Der er så mange franchise til at overveje, hvordan kan du vælge hvilken en kan være bedst for dig? Først have kendskab til din økonomiske formåen. Har du kapital til rådighed til at investere? Glem ikke muligheden for at skaffe ekstra kapital til investering fra en elsket eller en venlig investor.

Næste, tænke over hvad du kan lide at gøre, og hvad du ikke kan lide at gøre, og vælge i overensstemmelse hermed. Hvis du ikke arbejder med offentligheden, skal så en detailforretning ikke betragtes. Hvis du arbejder med børn, dyr, håndværk eller deltagelse i sport, derefter målrette en franchise i den tilsvarende kategori.

Når du taler med franchise repræsentant, hvis du er stadig interesseret, og hvis franchisen er interesseret i dig, så du vil blive bedt om at udfylde en formel franchise ansøgning, som indebærer typisk en kredit check og undertiden en baggrund Check. Hvis du opfylder de franchisegiverne retningslinjer, så for at komme videre er derefter ved lov franchisegiveren forpligtet til at sende eller give dig et offentliggørelsesdokument, kendt som en ensartet Franchise tilbyder cirkulære (UFOC).

Læse UFOC omhyggeligt, da det vil indeholde en enorm mængde af informationer på franchise såsom: historie af franchise og dens centrale opdragsgivere, årsregnskab, retssager, franchise åbninger/lukninger/afslutninger, franchisetager kontakter, franchise aftale, krav, og meget mere.

En af dine vigtigste spørgsmål til franchise repræsentant tidligt kan være “hvor meget kan jeg gøre”. Ved lov kan ikke en franchise sælger give dig en indtjening påstand, medmindre det er inkluderet i offentliggørelsesdokument. Der er intet juridisk krav, som franchisegiveren skal give dig en indtjening påstand, men nogle franchisegiverne giver det. Hvis franchisegiveren har valgt ikke at give det, så stadig det vigtigt at kontakte andre franchisetagere, der er anført i offentliggørelsesdokument. Andre franchisetagere kan besvare mange spørgsmål. Mange franchisegiverne vil også kræve dig til at besøge deres hovedkvarter inden underskrivelsen af aftalen, således at du kan både komme til at kende hinanden bedre. Dette er kendt som Discovery dag.

I sidste ende vil din nye forretning fortjeneste eller tab blive bestemt af faktorer som din franchise område, site placering (hvis ikke hjem baseret), og din individuelle indsats og engagement til at følge systemet. Mens du vil være din egen chef, når eje en franchise bliver du ikke “på din egen”. Franchisegiveren vil har også forpligtet sig til at opfylde deres løfter til dig, som det fremgår af franchiseaftalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.